torstai 20. huhtikuuta 2017

Yhden kattilan pastat!



Yhden kattilan pastat, miten ihmeessä en ole törmännyt tähän ennen tai keksinyt tätä itse! Olen kyllä kypsentänyt maukkaat lihapullat tomaatti-mozzarella-kastikkeessa mutta en älynnyt laittaa pastaa joukkoon. Hmph. Kaikkea sitä oppii. Meillä syödään aika paljon pastaa, tai no, tuon 'aika'-sanan voisi jättää kyllä poiskin. Esikoinen ei nimittäin juuri muuta ole vuosiin suostunut syömäänkään kuin pastaa. Tonnikalaa ja makaronia. Alkaa jo äitiä kyllästyttää. Olen miettinyt mitä muuta keksisin, siis sellaista mitä tuo nirso yksilö suostuisi syömään. Nämä tässä kirjassa esitellyt kattilaruoat näyttävät herkullisilta ja houkuttelevat todellakin testaamaan. Enää ei edes voi sanoa, että ei ole aikaa, koska nämä neljän hengen ateriat valmistuvat vartissa. Vartissa! Eihän siinä ajassa ehdi edes kuoria perunoita. Tällä tavalla säästyy energiaakin kun ei tarvitse montaa levyä pitää päällä yhtä aikaa. 

Kattilaan laitetaan siis aluksi kaikki tarvittavat raaka-aineet ja lopuksi kaadetaan päälle reilu puoli litraa vettä. Sitten vain annetaan koko komeuden kypsyä keskilämmöllä 15 minuuttia. Helppoa kuin heinän teko. Heräsikö kiinnostus? Sitten vain kokeilemaan!

Minä teen usein tomaateista, sipulista ja yrteistä pastakastiketta ja laitan puolikypsät pastat kastikkeen joukkoon kypsymään. Mutta nythän voisinkin kokeilla sitä, että laitan kaikki samaan kattilaan. Tarvitaan vain tarpeeksi iso kattila. Kirjasta löytyy ihanan juustoisia ja kermaisia pastareseptejä, oi joi. 
Kanaa, pistaasipähkinöitä ja ricottaa...
Grillattua kanaa, sieniä ja ranskankermaa...
Parsaa, pekonia, tuorejuustoa...
Pancettaa, aurinkokuivattuja tomaatteja, mozzarellaa...
Pinaattia, savulohta, ranskankermaa...
Herkkusieniä, gorgonzolaa, saksanpähkinöitä, mascarponea...

Ja oli siellä yksi herkullisennäköinen katkarapupastakin. Nämä menee kyllä testiin. Reseptejä kirjasta löytyy yhteensä kolmisenkymmentä.


Yhden kattilan pastat
Sabrina Fauda-Rôle




2 kommenttia:

  1. Mä kannatan tuollaista ohjetta....yhden kattilan juttua.
    Kastikkeita teen tosi harvoin.

    VastaaPoista
  2. Tällä tapaa saa kastikkeen kuin kaupan päälle:)

    VastaaPoista