torstai 3. maaliskuuta 2016

Jogurtin kera...




Jukurttivälipala-idea

Tästähän tuli hyvää! Vaikka ite sanonkin.
Idea syntyi (miltei) syödessä ja tein makuyhdistelmiä makumuistojen perusteella.

Pohjana ja perustana siis maustamaton jogurtti, minulla tässä Arla Luonto+ maustamaton, jonka purkit ovat jo ulkonäöltäänkin niin hauskoja ja kutsuvat maistamaan.
'Jukurtin' lisäksi on jäisiä mustikoita...koska jäiset tuntuu suussani paremmilta kuin sulaneet ja löysät, tuoreet on tietysti asia erikseen. 
Mustikoiden päälle lusikoin 2-3rkl ruisjauhoja ja kaiken kukkuraksi hunajaa tai vaaleaa siirappia, minä käytin canesiirappia.

Nams, ihan oikiasti!
Taidan mennäkin tekemään itelleni vähän yöpalaa...
Idea syntyi kun mietin miten maustaisin tai söisin maustamatonta jukurttia koska yksikseen se on aika tylsää, jos nyt niin voisi sanoa.



Samoista raaka-aineista syntyy maistuva leivonnainen, eli mustikkarättänä. Toiselta nimeltään mustikkakukko. No joo, eihän tämä mikään kukko varsinaisesti ole mutta samalla reseptillä tein piirasmuotoon. Vaikkakin hieman taas muokkasin ohjetta ja käytin ainoastaan ruisjauhoja.

125 g voita
0,5 dl sokeria (käytin inkkarisokeria)
2,5 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

0,5 l mustikoita 
1 rkl perunajauhoa
0,5 dl sokeria (inkkari)

Omassa uunissani piirakka valmistui 20 minuutissa ja 200 asteessa.

Piirakan kera sopi hyvin maustamaton jukurtti ja kaiken päällehän voi aina lorauttaa vähän siirappia....



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti