lauantai 6. helmikuuta 2016

Gluteeniton sitrusjuustokakku



Pohja
200 g taateleita
50 g kookoshiutaleita
2 rkl kookosöljyä
maun mukaan kanelia
ripaus suolaa

Täyte
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g valkosuklaata sulatettuna
1 rkl vaniljasokeria
1 liivatelehti ( liota liivatelehti kuumaan appelsiinimehuun)
½ appelsiinin mehu ja hedelmälihaa
½ limen mehu

1. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.
2. Valmista pohja tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi ja levitä massa irtopohjavuoan pohjalle. 
3. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada seos pohjan päälle. 
4. Anna kakun oleentua jääkaapissa yön yli.
5. Koristele kakku appelsiinin kuorella ja syötävillä kukilla.



Juustokakut ovat suosikkejani. Ne ovat niin helppoja ja nopeita tehdä. Löysin vuosia sitten hyvän perusohjeen, jota olen muokkaillut aina tilanteen mukaan erilaiseksi. Tässä kakussa erikoisuus on sen pohja, joka on tehty taatelista ja kookoksesta. Täytteessä on valkosuklaata, appelsiinia ja limeä. 


Koristeluvinkki! Kerää kesällä syreeninkukkia, laita painoon kirjan väliin ja anna kuivua. Syreeninkukat ovat kauniita ja syötäviä kakunkoristeita.





2 kommenttia:

  1. Ihana idea nuo syreeninkukat! Tosi kaunis kakku. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö! :) En edes aiemmin tiennyt, että ne ovat syötäviä. Onneksi sitä aina vähäsen viisastuu matkan varrella :)

      Poista