keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Puolukka-kinuski-torttu

Pirkasta inspiroituneena päätin pyöräyttää tortun. Mieskin tätä kyllä kerjäsi siitä saakka kun näki reseptin kyseisessä lehdessä. Ensin ajattelin odottaa isänpäivään mutta menkööt, saahan sitä arkenakin herkutella. Lopputulos oli hyvä, ja toteutus on omanlaiseni, en siis noudattanut lehden ohjetta vaan käytin sitä vain osviittana. Ohjeessa käytettiin valmista kinuskia, minä tein sen itse kermasta ja intiaanisokerista. Kinuskiin olisi pitänyt sekoittaa valkosuklaata mutta jätin sen pois. Lisäksi kermaseokseen olisi kuulunut maustamatonta rahkaa mutta minä laitoin sitä mitä kaapista löytyi eli tässä tapauksessa maustamatonta tuorejuustoa. Maustoin kermaseoksen vaniljasokerilla ja pölysokerilla. Pohjana on voi-digestive-seos. Ja päällä tietysti puolukoita, itse kerättyjä. (Täytyy nyt vähän kehaista, kun oikein itse olen metsään mennyt ja kerännyt. Viime kerrasta taitaakin olla toistakymmentä vuotta aikaa.)

Ohjeeni tässä tarkemmin

Pohja
n. 175 g digestivekeksejä
50 g voita sulatettuna

Kinuski
1,5 dl kuohukermaa
1,5 dl intiaanisokeria
nokare voita

Täyte
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl tomusokeria

3 dl puolukoita

Keitä ensin kinuski. Omani kiehahteli kattilassa noin 15 minuuttia, välillä sekoittelin.

Valmistele pohja ja täyte kinuskin valmistuessa.

Levitä voi-keksinmuru -seos piirakkavuoan pohjalle, ja kaada tai lusikoi kinuski siihen päälle. Laita vuoka sen jälkeen jääkaappiin jähmettymään ja viilentymään. Lisää sen jälkeen kermaseos pohjan päälle ja lopuksi puolukat. Sitten vain nauttimaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti